Diensten

Hieronder kan je een beschrijving terugvinden van alle diensten die Brussels Expo ter beschikking stelt gedurende de Salonperiode.

Het Salon is makkelijk bereikbaar met de wagen, de motor of het openbaar vervoer. Internationale bezoekers die het vliegtuig nemen, zijn eveneens snel ter plaatste: de internationale luchthaven van Zaventem ligt op slechts 20 minuten van de expohallen. Ook voor personen met een beperkte mobiliteit zijn er aangepaste toe- en ingangen. U kan een overzicht terugvinden van de toegankelijkheid van het Salon door op “Bereikbaarheid” te klikken.

Brussels Expo beschikt over verschillende parkings, die plaats bieden aan meer dan 12.000 voertuigen. De parkings C, M en T zijn vlak aan de paleizen gelegen. Parking C is makkelijk bereikbaar vanop de ring (R0) van Brussel (uitrit 7 bis - volg EXPO) en geeft rechtstreeks toegang tot het Salon via een voetgangersbrug over de Romeinse steenweg. Een parkingticket voor parking C kost € 5,00. Voor de overige parkings betaald u €6,00.

Motorrijders kunnen terecht op de gratis en overdekte parking A naast Paleis 1 (ingang via de Keizerin Charlottelaan).

Op parking E (ingang via de Madridlaan) kan u laadpalen terugvinden voor uw elektrisch voertuig.

Opgelet! De palen kunnen reeds in gebruik genomen zijn door andere bezoekers. We kunnen u de beschikbaarheid niet garanderen. Reservatie si niet mogelijk.

Het Salonsecretariaat bevindt zich aan de hoofdingang van Paleis 5 (de kant van het Atomium). Het secretariaat is open tijdens de openingsuren van het Salon.

Er is een infodesk in de ontvangsthal (komende van parking C). Aan deze desks kan u onder andere gratis de officiële Saloncatalogus bekomen, alsook een plan met de indeling van de paleizen en de exacte ligging van de standen van de exposanten. De Salonplannen zijn eveneens beschikbaar in displays die op verschillende plaatsen in de paleizen verspreid staan.

De Persdienst situeert zich vooraan paleis 11 (inkomhal, Atomium-zijde).

Infolijn Autosalon: +32 (0)2 474 89 81

Er zijn verschillende vestiaires te uwer beschikking op het Salon. Er is een grote vestiaire in de Astridhal - de grote inkomhal, komende van parking C. Voorts zijn er kleinere vestiaires in de hallen 1, 4, 5, 6 en 7. De vestiaire vooraan in Paleis 1 wordt speciaal opengesteld voor motorrijders (voor motorkledij en helm).

In alle paleizen - uitgezonderd de Patio – zijn openbare toiletten beschikbaar. Bekijk het plan voor de exacte ligging van de verschillende toiletten.

Tijdens de openingsuren van het Salon kan beroep gedaan worden op de eerstehulppost. Deze is gelegen aan de ingang aan de Romeinse steenweg (hek G).

Het politiekantoor bevindt zich buiten de paleizen, meer bepaald aan de zijkant van paleis 2 - langs ingang A', komende van het metro- en busstation.

Twee geldautomaten zijn beschikbaar op het terrein van Brussels Expo.

Een eerste bevindt zich binnenin de Astridhal (vlakbij de loopbrug, aan de rechterzijde komende van Parking C).

Er is een tweede geldautomaat buiten de paleizen, meer bepaald aan de zijkant van paleis 2 - langs ingang A', komende van het metro- en busstation.

Let wel op ! Eens je binnen bent op de beurs is het niet mogelijk om buiten geld af te halen en daarna terug te keren met hetzelfde toegangsticket.

Brussels Expo beschikt over verschillende eet- en drinkgelegenheden, gaande van eenvoudige broodjes- en snackbars tot restaurants die volledige maaltijden aanbieden.

Er is een restaurant à la carte in paleis 5, “La Pergola”. Er zijn self-service restaurants in de paleizen 1, 5, 7, 8 en 9.

Verschillende bars zijn beschikbaar in de paleizen 4, 5, 6, 7, 8, 9, alsook in de Astridhal. Andere bars liggen in de paleisdoorgangen en meer bepaald tussen de paleizen 4 en 5, 5 en 6, 6 en 7, en tussen de paleizen 7 en 11.

Je vindt er ook de New Lunch Centers, verschillende kleine drank- en snackstandjes (hotdogs, wafels, ijs) en drankautomaten met water en frisdrank.

Al deze restauratiepunten zijn tijdens de openingsuren van het Salon toegankelijk - tussen 10u00 en 19u00 tijens het weekend, en van 11u00 tot 19u00 tijdens de week.

Ontdek hier de verschillende eet- en drinkgelegenheden op het Salon.

Speciale toegang voor personen met een beperkte mobiliteit zijn voorzien via parking C. Liften en hellende plateaus zijn beschikbaar op verschillende plaatsen en een groot aantal toiletten is eveneens bereikbaar. Ontdek op de link hieronder de verschillende locaties waar u gemakkelijk toegang heeft tot de infrastructuur van Brussels Expo.

Assistentiehonden zijn toegelaten op het Salon.