Services

Lokaliseer ze op het plan

Parking & toegang

Geldautomaten

Secretariaat

Toegang mindervaliden

Eerstehulppost

Vestiaires

Toiletten

Politiekantoor

Infopunten

Restaurant

Bar

Self-service

New Lunch Center

Persdienst

Op het bovenstaande plan kan u verschillende diensten situeren die via Brussels Expo beschikbaar zijn tijdens het Salon. Meer informatie over deze diensten vindt u hieronder :

Toegang en parking

Het Salon heeft plaats in Brussels Expo. Het is makkelijk bereikbaar met de wagen, de moto of het openbaar vervoer. Internationale bezoekers die het vliegtuig nemen zijn eveneens snel ter plaatste. Een overzicht van de verschillende toegangsmogelijkheden vindt u onder de rubriek "bereikbaarheid":

Brussels Expo beschikt over uitgestrekte parkeerruimtes voor meer dan 12.000 wagens. De parkings C, M en T liggen in de directe omgeving van de paleizen. Parking C is met zijn directe verbinding met de Brusselse Ring R0 (uitrit 7 bis – bordjes EXPO volgen) vlot bereikbaar en geeft rechtstreeks toegang tot de Heizelpaleizen. Een parkingticket kost € 5,00. Tijdens de nocturnes, op 12, 15, 18 en 22 januari betaald u vanaf 18u00 € 6,00.

Motorrijders zijn welkom op de gratis en overdekte parking A aan de voorzijde van paleis 1 - toegang langs de Keizerin Charlottelaan.

Informatiepunten

Het Salonsecretariaat bevindt zich aan de hoofdingang van Paleis 5 (de kant van het Atomium). Het secretariaat is open tijdens de openingsuren van het Salon.

Er is een infodesk in de ontvangsthal (komende van parking C) en twee Info Points gelegen in het centrum van de Paleizen 3 en 6. Aan deze desks kan u onder andere gratis de officiële Saloncatalogus bekomen, alsook een plan met de indeling van de paleizen en de exacte ligging van de standen van de exposanten. De Salonplannen zijn eveneens beschikbaar in displays die op verschillende plaatsen in de paleizen verspreid staan.

De Persdienst situeert zich vooraan paleis 11 (inkomhal, Atomium-zijde).

Infolijn Autosalon: +32 (0)2 474 89 81

Vestiaire

Er staan verschillende vestiaires te uwer beschikking. Er is een grote vestiaire in de Astridhal, vlak voor de toegang tot de paleizen. Voorts zijn er kleinere vestiaires in de hallen 1, 4, 5, 6 en 7. De vestiaire vooraan in Paleis 1, komende van parking A wordt speciaal opengesteld voor motorrijders (voor motorkledij en helm).

Toiletten

In alle paleizen - uitgezonderd de Patio – zijn openbare toiletten beschikbaar. Bekijk het plan voor de exacte  ligging van de verschillende toiletten.

Eerstehulppost en politie

Tijdens de openingsperiode van het Salon is een dokter aanwezig op de Eerstehulppost, gelegen aan de ingang aan de Romeinse steenweg (hek G). 

Het politiekantoor bevindt zich buiten de paleizen, meer bepaald aan de zijkant van paleis 2 - langs ingang A', komende van het metro- en busstation.

Geldautomaten

Twee geldautomaten zijn beschikbaar op het terrein van Brussels Expo.

Een eerste bevindt zich binnenin de Astridhal (vlakbij de loopbrug, aan de rechterzijde komende van Parking C).

Er is een tweede geldautomaat buiten de paleizen, meer bepaald aan de zijkant van paleis 2 - langs ingang A', komende van het metro- en busstation.

Let wel op ! Eens je binnen bent op de beurs is het niet mogelijk om buiten geld af te halen en daarna terug te keren met hetzelfde toegangsticket.

Drank- en eetgelegenheden

Brussels Expo beschikt over verschillende eet- en drinkgelegenheden, gaande van eenvoudige broodjes- en snackbars tot restaurants die volledige maaltijden aanbieden. Een overzicht :

Er is een restaurant à la carte in de paleis 5, “La Pergola”.
Er zijn self-service restaurants in de paleizen 1, 5, 7, 8 en 9.

Verschillende bars zijn beschikbaar in de paleizen 4, 5, 6, 7, 8, 9 alsook in de Astridhall. Andere bars liggen tussen de paleizen 4 en 5, 5 en 6, 6 en 7, en tussen de paleizen 7 en 11.

Je vindt ook verschillende kleine drank- en snackstandjes (hotdogs, wafels, ijs), de New Lunch Centers, en nog wat drankautomaten met water en frisdrank in de paleisdoorgangen en de satellieten.

Al deze restauratiepunten zijn tijdens de openingsuren van het Salon toegankelijk, dus tussen 10u00 en 19u.

Toegang VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKTE MOBILITEIT

Alle parkings, alsook het merendeel van Brussels Expo is toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit. Binnen de paleizen zijn liften en hellende plateaus beschikbaar op verschillende plaatsen en een groot aantal toiletten zijn eveneens bereikbaar.

Opgelet ! Er zijn in de paleizen geen zitplaatsen voorzien om uit te rusten.

Assistentiehonden zijn toegelaten op het Salon.

Plan toegang voor personen met een beperkte mobiliteit