Bereikbaarheid

Het Salon vindt plaats in Brussels Expo en is makkelijk bereikbaar met de wagen, de motor of het openbaar vervoer. Internationale bezoekers die het vliegtuig nemen, zijn eveneens snel ter plaatste: de internationale luchthaven van Zaventem ligt op slechts 20 minuten van de expohallen. Ook voor personen met een beperkte mobiliteit zijn er aangepaste toe- en ingangen.

Brussels EXPO
Belgiëplein / Miramarlaan
1020 Brussel

 

Een overzicht :        

       


NIEUW : DRUKTEKALENDER !

Consulteer de druktekalenders voor uw bezoek aan het Salon en vermijd onnodige file.

Met de wagen of de motor

Brussels Expo beschikt over uitgestrekte parkeerruimtes voor meer dan 12.000 wagens.
De parkings C, M en T liggen in de directe omgeving van de paleizen. Parking C is met zijn directe verbinding met de Brusselse Ring R0 (uitrit 7 a of 8 – bordjes EXPO volgen) vlot bereikbaar en geeft rechtstreeks toegang tot de Heizelpaleizen.

Een parkingticket kost 5€

Motorrijders zijn welkom op de gratis en overdekte parking A aan de voorzijde van paleis 1, langs de Keizerin Charlottelaan. Van aan de motoparking heeft u direct toegang tot de Paleizen 1 en 3 die aan de motorbranche gewijd zijn.

Met de trein

Brussels Expo is makkelijk bereikbaar met de trein. Zo zijn er de hoge snelheidstreinen Eurostar vanuit Londen en de Thalys vanuit Parijs, Amsterdam en Keulen. Beide treinen stoppen in Brussel-Zuid, van daar brengen metrolijnen u naar de Heizelpaleizen (zie: "Met de metro, de tram of de bus").

Voor de uurregelingen en tarieven van de internationale en nationale treinen kan u respectievelijk de website van Eurostar, Thalys en de Belgische spoorwegen raadplegen.

Bovendien bestaan er voordelige toegangstarieven indien u een combiticket koopt. Informeer u zeker over het B-dagtripticket (code 616 = trein + metro + toegang salon), te koop in alle NMBS-stations.

Met de metro, de tram of de bus

Dankzij een uitgebreid netwerk van tram, bus en metrolijnen is Brussels Expo vanuit elke uithoek van de stad gemakkelijk te bereiken. Bussen, trams en metro stoppen in een straal van 200m rond Brussels Expo.

Voor de uurregelingen en tarieven van de tram en de bussen kan u het best de website van de MIVB en De Lijn raadplegen.

MET DE FIETS

Tijdens de openingsuren van de beurs zullen er parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor de bezoekers die met de fiets komen. Deze zullen gevestigd worden aan de ingang van Paleis 2. Brussels Expo is gemakkelijk bereikbaar met de fiets aangezien het omgegeven wordt door vele fietspaden:

  • Traject vanaf het Centraal Station Brussel: 7,4km - 32min
  • Traject vanaf het Zuidstation van Brussel: 8km - -35min
  • Traject vanaf het Noordstation van Brussel: 5km - 23min
  • Traject vanaf de Montgomery rotonde - Brussel: 9,5km - 43min
  • Traject vanaf de Basiliek van Koekelberg: 5km - 23min
  • Traject vanaf het centrum van Vilvoorde: 8,2km - 35min

Om uw route te berekenen:

Brussel Mobiliteit publiceert de "stap-en fietskaart" die een breed scala aan nuttige informatie voor fietsers, maar ook voetgangers, geeft. De kaart toont heel wat informatie,waaronder het reliëf, bestaande fietspaden, routes, enz.

Met het vliegtuig

De luchthaven van Brussel (Brussels International Airport - Zaventem) ligt op ca. 20 minuten van Brussels Expo en is makkelijk met de wagen te bereiken.

U kan vanuit de luchthaven ook een taxi nemen die u rechtstreeks naar Brussels Expo brengt.
Bij uw terugkeer naar de luchthaven zijn taxi's beschikbaar rechtover paleis 5 (buiten de omheining).
Tel.: +32 (0)2 349 49 49 49 of info@taxis.be

Er zijn ook treinen die van de luchthaven naar het centrum van Brussel rijden.

In het centrum staan trams, bussen, taxi's of metro's te uwer beschikking om uw hotel of Brussels Expo te bereiken. De "Airport City Express" rijdt vier keer per uur (tussen 6u 's ochtends en middernacht) en neemt slechts 15 minuten in beslag. Voor de lijnen, de uurregelingen en tarieven van het openbaar vervoer kan u de topics trein, tram, metro en bus hierboven bekijken.

NUTTIGE INFORMATIE VOOR INTERNATIONALE REIZIGERS :

Toeristische informatie kan u terugvinden op:

Het weer in België:

Toegang VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKTE MOBILITEIT

Speciale toegang voor personen met een beperkte mobiliteit zijn voorzien via parking C. Liften en hellende plateaus zijn beschikbaar op verschillende plaatsen en een groot aantal toiletten is eveneens bereikbaar. Ontdek op de link hieronder de verschillende locaties waar u gemakkelijk toegang heeft tot de infrastructuur van Brussels Expo.

Er zijn in de paleizen geen zitplaatsen voorzien om uit te rusten.

Assistentiehonden zijn toegelaten op het Salon.

ACCOMODATIE MOGELIJKHEDEN

IBIS HOTEL Brussels Expo Atomium : Hotel ibis Brussels Expo Atomium is centraal gelegen op 8 km van het centrum van de stad en de luchthaven van Brussel. Het ligt tegenover de hoofdingang van het expocenter "Brussels Expo", nabij het themapark "Bruparck", het Atomium, het Koning Boudewijnstadion en het Kasteel van Laken. Het hotel beschikt over 81 kamers met airconditioning en 1 vergaderruimte. Er is een 24-uurs snackbar, een eigen parkeerplaats (betaald) en gratis draadloos internet.

CONTACT:

Romeinse steenweg 572   B-1853 - BRUSSELS  BELGIUM

  • Tel : (+32) 2 461 00 21
  • Fax : (+32) 2 461 04 84

Algemene informatie : H2846@accor.com

website : http://www.accorhotels.com/gb/hotel-2846-ibis-brussels-expo-atomium/index.shtmlBrussels EXPO
Belgiƫplein 1
1020 Brussel

Situeer de diensten